CJP

Circus, een bijna aanraakbare mix van diverse kunsten

Nationaal Circus Hollandia biedt de mogelijkheid aan het middelbaar onderwijs om met het CJP tegoed, het tegoed van een Cultureel Jongeren Paspoort, gebruik te maken van het aanbod om onze speciaal aangepaste circusvoorstellingen te bezoeken.

Tijdens een highlights-voorstelling van 75 minuten maken leerlingen kennis met de (internationale) ambiance van de verschillende kunstvormen middels optredens van artiesten.

Wat maakt een circusbezoek zo interessant voor scholen? Circus is cultuur en valt onder het immaterieel cultureel erfgoed. Circus presenteert een interessante mengeling van verschillende kunstdisciplines. Traditioneel zijn dat onder meer acrobatiek, jongleren, clownerie, dressuur en magie.

Naast het klassieke circus is er het moderne circus. Dit is een vorm van ‘performance art’ met een vaak metaforisch of verhalend karakter en ruimte voor artistieke expressie. In het moderne circus wordt ook gebruik gemaakt van andere disciplines zoals theater, dans, mime of zelfs beeldende kunst.

Circus van alle tijden

Onze circussen bieden een mix van zowel traditionele als moderne acts. Nostalgie vermengd met moderne technieken in licht en geluid. Scholieren die de laatste jaren met hun school onze kerstcircussen (van NederlandseKerstcircussen.nl) bezochten, keken hun ogen uit, vaak voor het eerst geconfronteerd met deze vorm van cultuur waren ze diep onder de indruk van de sfeer en de beleving. Kunsten die live en vlak voor je neus plaatsvonden, bijna aan te raken, het contact met die artiesten; allemaal bijzonder indrukwekkend.

Natuurlijk zijn de leerkrachten tijdens zo’n speciale voorstelling met hoogtepunten gratis welkom. Die kunnen gelijk ook een oogje in het zeil houden. Wij hopen je te verwelkomen bij een van onze highlights-voorstellingen.

Voor meer informatie kan je contact met ons opnemen via info@circushollandia.nl o.v.v. CJP of bel naar 020 – 244 03 03.