Artiesten en acts Nationaal Circus Hollandia

Natuurlijk mag je bij een nationaal circus artiesten uit Nederland verwachten, zowel spectaculaire acts als ook jong talent. Daarnaast uiteraard artiesten en acts van internationale allure. Een perfect samenspel van show, spektakel, humor, licht en muziek, vormgegeven tot een unieke familievoorstelling. Rode draad in de voorstelling is vanzelfsprekend de publiekslieveling, grote kindervriend en mascotte van al onze circussen: olifant Bubbels!

Milko

» Clownerie & spreekstalmeester

Hij stond jarenlang aan de top van de Nederlandse circuswereld. Milko Steijvers is artiest, clown en was tot 2015 directeur van Nederlands Nationaal Circus Herman RENZ. De afgelopen jaren trad Milko vooral op met zijn Vlooiencircus. Op de Parade in Nederland, maar ook in Australië was het Vlooiencircus van Milko een daverend succes. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en wil Milko niets liever dan terug de grote circuspiste in. De piste van Circus Hollandia. 

Mister Bill

» Chef de Piste

Met het volste vertrouwen is Mister Bill aangesteld als ‘Chef de Piste’. Samen met zijn team van fanatieke rekwisiteurs wordt alles voorbereid en klaargezet om de show op rolletjes te laten verlopen. Ondanks de nodige expertise gaat toch nog wel het nodige mis, wat gegarandeerd voor dolkomische momenten zorgt!

'Angels Inc.'

» Illusies

Een groep van vier mooie meiden in schitterende kostuums welke spectaculaire illusies presenteren. Ze namen deel aan Britain Got Talent 2019 en schitterden afgelopen winter in het kerstcircus van Keulen.

Onelio Bulletman

» Levende kanonskogel

Direct uit Las Vegas en zeer spectaculair is de levende kanonskogel Onelio Bulletman. Met een enorme knal wordt hij tientallen meters via de nok van de tent door de lucht geschoten.

Mustafa Danquir Troupe

» Rad des doods

De in Marokko geboren Mustafa Danguir zoekt het graag hoger op, in het zogeheten Wheel of Death. Klinkt spectaculair, toch? Spektakel is slechts een understatement. Op duizelingwekkende hoogte voert Mustafa samen met zijn team de ene na de andere stunt uit, in én op het ronddraaiende Rad des Doods. Dat Mustafa passie voor het vak heeft bewees hij onder andere door in 2010 op een motorfiets over het hoogste koord ter wereld te rijden, op wel 130 meter hoogte! Spanning, sensatie en adrenaline gegarandeerd. Voor jou op het Rad des Doods met vier man (en vrouw) sterk: de Mustafa Danguir Troupe!

Jenny Sterza

» Papagaaiendressuur

Natuurlijk horen ook dieren in het nieuwe Nationale Circus Hollandia. Prachtige papagaaien van de Italiaan Alessio worden gepresenteerd door de charmante Jenny Sterza. De vogels vliegen in vrije vlucht op snelheid door de tent, rakelings over de hoofden het publiek.

Duo Martinez

» Luchtacrobaten

Onder de nok van de circustent presenteert dit duo prachtige luchtacrobatiek. Kracht en vertrouwen is nodig voor deze act op hoog niveau.

Daniel Doornkamp

» Jongleur

Enkele jaren geleden werd Daniel winnaar van Circus Got Talent, een mooie erkenning van zowel de presentatie van zijn act als voor de performance. Inmiddels is hij letterlijk en figuurlijk uitgegroeid tot een van de snelste jongleurs van Nederland. Jongleren in een supertempo. Hierbij maakt hij gebruik van een uitgekiende choreografie met storytelling.

Jenny Sterza

» Hula hoop

Deze Italiaanse beauty laat de hoepels gracieus om haar lichaam draaien. Charme en elegantie in de circuspiste.

Mustafa Danquir Troupe

» Hoogdraad

Hoog in de nok van de tent op het hoge draad zien we de ‘Mustafa Danquir Troupe’. Zij maken bloedstollende sprongen en pyramides en zorgen voor angstzweet in je handen.

Duo Kira

» Parterre acrobatiek

De Nederlandse Kim & Tara vormen samen het Duo Kira. Zij betreden al op jonge leeftijd de internationale circuswereld. ‘Duo Kira’ brengt sierlijke acrobatiek met veel kracht en souplesse.

King Kong

» Mega gorilla

Als klap op de vuurpijl komt de reusachtige gorilla ‘King Kong’ het circus met een bezoekje vereren.

Bubbels

» Onze olifant mascotte

Onze circusolifant ‘Bubbels’ is de rode draad in iedere voorstelling. Als publiekslieveling en grote kindervriend presenteren we onze ‘Bubbels’ natuurlijk op grootse wijze. ‘Bubbels’ heeft een eigen lied, ‘Bubbels’ trakteert ons op de pauze, ‘Bubbels’ wil met alle kinderen op de foto tijdens de ‘meet and greet’, ‘Bubbels’ loopt voorop bij de lichtjesparade én natuurlijk mag ‘Bubbels’ niet ontbreken tijdens de overweldigende muzikale finale!